Kabeljauw met tomaat en ui in
|
Ingrediënten:
|
|
Bereiding:
|
Vis:
-
Neem de ingevroren kabeljauw en laat ondooien
(3 stukken voor 2 personen)
-
Snij de vis in kleinere stukken
-
Doe een film olie op de vis
-
Kruiden met viskruiden (viskruidenmolen)
-
Peper + zout
-
De vis net voor het bakken bebloemen.
(niet te lang op voorhand en pas bakken als het groentemengsel bijna klaar is)
-
Ontvel de tomaten + de uien
-
Snij de tomaten in blokjes
-
Snij de uien in halve ringen
-
Breng olie en boter in een kooppot
-
Als de boter is gesmolten de ui ringen inbrengen
-
Laat de ui ringen glaceren (niet aanbakken)
-
Breng dan de tomaatblokjes in.
-
Kruiden met peper en zout.
-
Laat het groentemengsel stoven +/- 20 min.
-
Eventueel een beetje water toevoegen.
Belangrijk: het is niet de bedoeling dat de tomaten in een tomaatsaus veranderd !
Kan opgedient worden met gekookte aardappel of aardappelpuree.
|